top of page

Er Luminar overtaker av Nik Collection?

Macphun Luminar er overtaker av Google Nik Collection!

I et par blogg siden så skrev jeg at Nik Collection er død, den vil fungere ennå på enkelte maskiner men når Photoshop, Lightroom eller operativsystemet ditt på din PC eller Mac oppdateres, så vil Nik Collection en eller annen gang slutte og virke.

Flere av de som utviklet Nik Collection startet opp Macphun som også utviklet andre plugins for PS og LR som Aurora HDR og Tonality (for S/H) med flere. Luminar som er en plugin kan også kjøres som et «stand alone» på utsiden av PS eller LR, og er dermed også en raw converter i tillegg til og kunne åpne JPG og TIF filer.

I utgangspunkt lagde Macphun kun plugins for Mac, men etterspørselen fra PC brukere har gjort at det nå snar kommer Luminar for Windows 10 brukere.

Luminar Neptune er en pakke med filter, i dag 41 forskjellig med mer enn 300 verktøy og funksjoner til en pris á € 69,- Men før du eventuelt kjøper programmet så kan du laste ned en gratis versjon og se om du liker det: https://macphun.com/luminar

Styrken i tillegge til alle filtrene er at du kan jobbe i lag, legge på masker og ha forskjellige «blend mode» for å legge på effektene i de rette områdene på bildet.

Det fins mange «presets» (ferdig innstillinger) som er et grei utgangspunkt fort å komme til et ferdig behandlet bilde. Du kan i tillegg lage dine egne, og laste ned andres «presets» og installere dem.

Nå som det er sommer så er ikke bilde beholding som er det som skal være i fokus, gå ut og ta bilder og bruk en gråværsdag til og ta en titt nærmere på mulighetene i dette programmet med og laste ned prøveversjonen og sjekk ut YouTube videoer.

Siste innlegg
Arkiv
bottom of page