top of page

Tips og Triks

March 18, 2017

Er du litt teknisk interessert, eller ønsker og finne ut av hvor ditt objektiv er best angående blender og brennvidde. Her på DxOMark har de testet ut det meste på kamera og objektiv på mange merker og modeller.

Oversikt/Registrering av Fotoutstyr

January 18, 2017

For de som er interessert i et ryddig oppsett på registrering av utstyr, så har Foto.no en grei løsning. Du registrer deg som bruker, som forøvrig er gratis, og så fyller en ut skjema i kameraregisteret i din hovedmeny. 

Her kan du også få en utskriftsvennlig side, som du kan levere til ditt forsikringsselskap. Du kan også melde utstyr stjålet her.

Bilde på gamlemåten

December 14, 2016

Tromsø fotoklubb med gamle kamera på Norge Rundt

Skalering av bilde før opplasting

December 14, 2016

Tips og link til program for Windows. Skalering av bilde før opplasting til klubbkonkurranse og bildevurdering.

Photo of the Day

December 01, 2016

Inspirasjon fra bildearkivet til National Geographic "Photo of the Day"

Lukker, blender og ISO

November 23, 2016

Et bilde som viser hva som skjer med bildet når du stiller på lukker, blender og ISO

NSFF Tips & Triks

November 04, 2016

På hjemmesiden til Norsk selskap for fotografi finnes det en del tips og triks.

Dette skjemaet kan være fint å bruke til å analysere dine bilder. Det kan hjelpe deg til å bli mer bevisst når du tar bilder og det kan hjelpe deg å vurdere bildene på en annen måte.

Adobe Lightroom er et program som gjør det mulig å organisere, redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en rask innføring i hvordan Lightroom 5 fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere og redigere bildene dine.

Adobe Photoshop er et program som gjør det mulig å redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en raskt innføring i hvordan Photoshop CC fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere, redigere og forbedre bildene dine.

Her er tips for å sette opp en preset i Lightroom, slik at du kan eksportere bilder til Fokus fotoklubb sine konkurranser med rett oppsett med tanke på størrelse og navn på filene.

Please reload

bottom of page