top of page

Lightroom CC vs Lightroom Classic CC

Mange av dere har sikker fått med dere at Lightroom har oppdatert sin CC versjon til to nye Lightroom (Lr), Lr CC (den nye) og Lr Classic CC. Dette gjelder for dere som betaler en månedlig abonnement. i tillegg er også Photoshop CC oppgradert til versjon 2018

Desktop versjonen heter nå LR Classic CC (heretter kalt Classic) og er blitt raskere på importere og redigere bilder, pluss har fått flere funksjoner på maskering.

LR CC (heretter kalt CC) er sky basert, hvor original bildene blir lagret i sky å automatisk tatt back-up av, du har tilgang til full oppløselig bilder fra telefonen, padden, webside. Apple TV eller PC/Macen.

Versjon 1 av CC har ikke alle verktøyene som Classic har, men er mer intuitivt og raskere å jobbe med (greit for nybegynner). Det er lettere å dele bilder med andre, du har ikke Catalog (databasen) som lett kan gi frustrasjonen på bildene som forsvinner. I abonnementet får du med 20 GB lagring, økes dette til 1 TB så koster det nå kr. 70 ink. mva. ekstra pr. mnd.

En kan synkronisere bilder mellom Classic og CC med å legge dem i Collection i Classic og synkes med "Lr mobile". Bilder som blir importert til CC og legger i Albums havner automatisk inn i Collection "From Lr mobile" i Classic. I CC er det en smart organisering med søkeord, som automatisk tagger dine bilde med å analysere bildene. Bildene er også organisert på år og dato, pluss du kan legge dem i Albums.

Ett par linker til YouTube som foklarer litt mer enn det jeg har skrevet her. Eller direkte til Adobe Lr CC Norske side på logoen over, med mer nytte informasjon.

Lightroom CC or Lightroom Classic CC

Lightroom CC: An Overview

Siste innlegg
Arkiv
bottom of page