top of page

VALG AV FILTER TIL LANDSKAPSFOTO

Tips og tilbud fra Henrik Strømstad etter hans foredrag om landskapsfoto med filter han holdt hos oss den 24/4-19 

Gøy at så mange synes landskapsfoto og ikke minst bruk av filter var spennende. Har satt opp litt om valg av graderte og gråfilter. Så for de som står på trappene til å kjøpe filter så kommer det et par tips her. I Norge er det to merker Lee og Nisi som jeg anbefaler. Begge disse merkene føres i nærmest fult sortiment av Stavanger Foto. I vanlig størrelse 100mm går Nisi og Lee om hverandre. Det vil si at man kan ha Nisi filterholder med Lee filter, eller omvendt. Skal jeg anbefale merke vil jeg gått for Lee, rimeligere men tilnærmet like bra som NISI. Dere får 20% rabatt på kjøp av Lee og NISI hos Stavanger Foto ved bruk av rabattkode  hos Stavanger Foto.

Tips på startpakke til allround filterbruk:


Har satt opp to graderte filter, både 0,6 Medium Grad og 0,6 Hard Grad. Man klarer seg lenge med en av disse to variantene. Men dette er de graderte filtrene jeg benytter klart mest.

Link til en tidligere blogg innlegg om filterbruk for lang lukkertid: https://www.fokusfotoklubb.org/single-post/2017/04/21/Lang-lukkertid

Siste innlegg
Arkiv
bottom of page