top of page

Klubbkonkurranse 2019

10 Feb 2019

Tema: ”Stilleben”

1 bilde leveres inn, bildet blir bedømt på klubbmøte den 13. februar

Stilleben er et kunstverk som gjengir objekter i ro, ofte som oppstillinger av hverdagslige gjenstander som enten er fra naturen (blomster, frukt o.l.) eller menneskelaget; vaser, glass, mat osv.

Google søk på stilleben

07 Apr 2019

Tema ”Fritt” i Sort/Hvitt

Lever inn inntil 4 bilder, bildene juryeres av annen fotoklubb i Soft/Hvitt (ikke monokrom).

02 Jun 2019

Tema ”Konstruksjon”

1 bilde leveres inn, bildet blir bedømt på klubbmøte den 5. juni

08 Sep 2019

Tema "Landbruk"

1 bilde leveres inn, bildet blir bedømt på klubbmøte den 11. september

20 Oct 2019

Tema «Selvportrett» uten å vise ansiktet

​Lever inn inntil 4 bilder, bildene juryeres av annen fotoklubb.

Eksempler på selvportrett uten å vise ansiktet kan være silhuett bilde, eller fra en vinkler som ikke viser ansiktet, eller hode er bøyd bort, eller noe dekker ansiktet, skyggen, eller noe helt annet som gjør at ikke ansiktet vises. Fantasien er opp til deg.

17 Nov 2019

Tema "Fritt"

1 bilde leveres inn, bildet blir bedømt på klubbmøte den 20. november

Please reload

Alle klubbens medlemmer kan delta i konkurransene, uansett om du kommer eller ikke på påfølgende klubbkvelden, hvor bildene blir bedømt. Fotografen skal gi 5 poeng til eget bilde under juryeringen, deg skal være en fordelen å møter opp på klubbmøtene. De resterende poengene er en fritt til å fordele. 

Bildene på 1 - 5 plass ønsker vi å få ut i papirutgaven til Fædrelandsvennen og Søgne og Songdalen Budstikke. Rett etter juryering av bildene må vinnerne av 1 - 5 plass skrive noen få linjer om bildet; hvor det er tatt og tankene bak bildet, pluss et portrettbilde av deg selv som sendes til: fokuskonkuranse@gmail.com 

Opphavsretten til bildene har fotografen, det gis kun tillatelse for å bruke dem i forbindelse med klubbkonkurransen. Ønsker media å bruke bildet ut over dette, må det avtales med fotografen. Vil du at bilde ikke skal i media, (Fevennen og eller Budstikka) så går det fint, gi beskjed om det rett etter konkurransen om du er blant de 5 beste.

Fokus Fotoklubb legger ut vinnerbildene slik at de rullerer her på hjemmesiden.

Viktig:

Bildefilen merkes med Tema-Tittel-Navn. Bildene skaleres til 2400 pixler på lengste side, 300 ppi og maks 3 mb.

 

Etter at bildefilen(e) er lastet opp, får du en melding her om opplastingen var vellykket.

 

OBS!

Er det feil i boksen over, og du ikke får levert bildene, prøv og last inn denne siden på nytt med funksjons tasten F5 på PC eller ⌘R på Mac.

Hjelper ikke det, kan du levere bilden via  denne e-posten: fokuskonkuranse@gmail.com

Tips om å eksportere fra Lightroom CC Classic

I sted for Lightroom kan du bruke: Image Resizer Powertoy Clone for Windows. til å skalere bilde før opplasting. Tips til å bruke dette programmet finner du her.

I nye Lightroom CC velger en "Save to" øverst il høyre i bilde for å eksportere. Velg JPEG som "File Type", så "Location" hvor du ønsker den eksporterte filen skal havne. så til slutt før du trykker på "Save" velges i "Size" Custom og skriv inn 2400 px i "Long side is".

Resultat klubbkonkurranse

Resultat_klubbkonkurranser
bottom of page